Erkeningsregeling

Om erkend te worden als haarwerker moet er jaarlijks een schriftelijke toets worden afgenomen en eens in de vier jaar een toets op locatie. Als je voldoet aan de eisen dan mag je jezelf erkend haarwerkspecialist noemen. De salon wordt opgenomen in de lijst met erkende haarwerkers op de website.

Zo kunnen zowel zorgverzekeraars als consumenten controleren of je de erkenning van de ANKO Sectie Haarwerken hebt gekregen. Deze erkenningsregeling is geaccordeerd door alle grotere zorgverzekeraars.

 

De in deze Erkenningsregeling opgenomen criteria hebben betrekking op in Nederland werkzame Haarwerkbedrijven die erkend willen worden door de ANKO Sectie Haarwerken. Door middel van deze erkenning wensen deze Haarwerkbedrijven in aanmerking te kunnen komen voor een overeenkomst met zorgverzekeraars. Deze Erkenningsregeling is opgesteld ter ondersteuning van leveranciers van haarwerken. Het doel is het geven van een richtlijn waaraan een leverancier van haarwerken tenminste moet voldoen. Het voldoen aan deze richtlijn is een zekerheid naar onder meer klanten, en zorgverzekeraars over de kwaliteit en service van leveranciers van haarwerken. In deze Erkenningsregeling wordt een duidelijk onderscheid aangebracht tussen confectie haarwerk en maat haarwerk. Haarwerkbedrijven kunnen aangeven of zij de erkenning willen voor confectie haarwerk of maat haarwerk of voor beide. Voor de Erkenning door ANKO Sectie Haarwerken en de zorgverzekeraars moet worden voldaan aan de eisen zoals in deze Erkenningsregeling beschreven.